اصول نام گذاری برند

چگونه یک نام برای برند انتخاب کنیم؟

انتخاب نام مناسب برای برند، یکی از چالش‌های اساسی در فرآیند برندینگ و خدمات برندسازی است. این نام، نخستین نقطه تماس با مخاطب بوده و تأثیر عمیقی بر ادراک و خاطره‌ی برند می‌گذارد. در این مقاله، اصول نام‌گذاری برند را بررسی می‌کنیم و به شما کمک می‌کنیم تا نامی به‌یادماندنی و مؤثر برای برند خود انتخاب کنید.

مراحل آغازین فرآیند برندسازی (برندینگ)

نام‌گذاری برند، فقط یکی از مراحل ابتدایی برندسازی است. پس از انتخاب نام، مراحل دیگری مانند طراحی لوگو، شعار تبلیغاتی، راهنمای هویت بصری (brand guidelines)، و تولید برندبوک (brand book) ضروری هستند. این مراحل، به‌طور کامل فرآیند برندسازی را شکل می‌دهند و یک هویت منسجم و حرفه‌ای را برای برند شما ایجاد می‌کنند.

اهمیت نام‌گذاری درست برای برند در برندسازی

همان‌طور که آلینا ویلر (Alina Wheeler) در کتاب «طراحی هویت برند» می‌گوید: «نام درست، پایدار، ساده، به یادماندنی، و قابل توسعه است؛ آوایی موزون دارد و در نوشتار و لوگو، ظاهری جذاب ارائه می‌دهد. نامی که دقیق انتخاب شده باشد، سرمایه‌ایست دلگرم کننده برای برند و مانند یک نیروی سخت‌کوش ۲۴ ساعته، مفید است».

انواع نام‌های تجاری

قبل از اینکه به اصول نام‌گذاری بپردازیم، بهتر است با انواع نام‌های تجاری آشنا شویم:

نام‌های توصیفی (Descriptive) این نام‌ها به‌طور مستقیم به محصول یا خدمت ارائه شده اشاره می‌کنند. مثال: فروشگاه لوازم یدکی اتومبیل

نام‌های تداعی‌گر (Suggestive) این نام‌ها با ایجاد یک تصویر ذهنی مرتبط، ویژگی‌های برند را القا می‌کنند. مثال: نایکی – الهه پیروزی در یونان باستان

نام‌های اختصاری (Acronymic):این نام‌ها از حروف اول یک عبارت طولانی‌تر ساخته می‌شوند.

مثال IBM از International Business Machines

نام‌های ابداعی (Invented/ coinage) این نام‌ها کاملاً جدید و بدون معنای قبلی هستند. 

مثال: کداک، گوگل

نام‌های عاطفی (Emotional)این نام‌ها سعی در ایجاد حس و حال مثبت و خاص در مخاطب دارند.

 مثال: شکلات کیت کت

اصول نام‌گذاری برند

موارد نام گذاری برند

اصول نام‌گذاری برند، مراحلی دقیق و سیستماتیک را می‌طلبد. در اینجا به اصول کلیدی که در انتخاب یک نام مناسب برای برند باید مدنظر قرار داد، اشاره می‌کنیم:

  1. معنای مرتبط: نام باید با ماهیت، ارزش‌ها و ویژگی‌های اصلی برند همخوانی داشته باشد. این نام باید به شکلی واضح و مختصر، ماهیت برند را به مخاطب منتقل کند.
  2. تمایز و به یادماندنی بودن: نام باید منحصر به فرد، به یادماندنی و آسان برای تلفظ و نوشتن باشد. نامی که از رقبا متمایز شود، در ذهن مخاطب ماندگارتر خواهد بود.
  3. آینده‌نگری: نام باید پویا و قابل توسعه باشد تا با رشد و تغییرات آینده‌ی برند همسو باشد.
  4. امکان ثبت: قبل از انتخاب نام، از امکان ثبت آن در سازمان‌های مربوطه و عدم استفاده از آن توسط سایر برندها اطمینان حاصل کنید.
  5. معنای مثبت: معنای نام باید مثبت و یا حداقل فاقد معنای منفی باشد. از انتخاب نام‌هایی که بار معنایی منفی دارند، خودداری کنید.
  6. جنبه‌ی دیداری: نام باید از نظر بصری جذاب باشد و قابلیت استفاده در لوگو و سایر عناصر هویت بصری برند را داشته باشد.
  7. دسترسی آنلاین: از در دسترس بودن نام به‌عنوان یک نام دامنه و نام کاربری در شبکه‌های اجتماعی اطمینان حاصل کنید. بررسی کنید که آیا نام انتخابی با فعالیت آنلاین مجموعه‌ی دیگری تشابه و تداخل ندارد.
  8. جنبه‌ی جهانی: معنای نام را در زبان‌ها و فرهنگ‌های دیگر بررسی کنید تا از بروز مشکلات احتمالی در بازارهای بین‌المللی جلوگیری شود.

زیگما۸: همراه شما در مسیر نام‌گذاری برندتان 

 آژانس زیگما۸ به عنوان یک آژانس تبلیغاتی خلاق و حرفه‌ای، می‌تواند در فرآیند نام‌گذاری برند به شما کمک کند تا نامی مناسب و ماندگار برای برند خود انتخاب کنید. با توجه به تجربیات گسترده و تخصص تیم ما در زمینه برندسازی، زیگما۸ به شما اطمینان می‌دهد که نام شما نه‌تنها با هویت برند شما همخوانی دارد، بلکه در بازارهای رقابتی به‌خوبی برجسته می‌شود. 

SEARCH
CATEGORIES
دسته‌ها
FEATURED POSTS
Facebook
Twitter
LinkedIn
What you can read next